Šampion Filip Filipović podržao projekat “Bambi neguje buduće šampione”
Filip Filipović, čuveni vaterpolo reprezentativac Srbije i sportista koji je već dva puta proglašavan za najboljeg vaterpolistu sveta, posetio je u okviru projekta „Bambi neguje buduće šampione“ učenike Osnovne škole Ivan Milutinović u Višnjici. Tom prilikom Filip se družio sa mlađim osnovcima i kroz razgovor ih podsetio na značaj sporta i zdravog načina života, a kompanija Bambi-Banat je time obeležila početak projekta. Od danas će učenici od prvog do četvrtog razreda ove, i svih škola obuhvaćenih projektom, imati stalnu užinu.

Kompanija Bambi-Banat, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u saradnji sa City sport klubom pokrenula je inicijativu „Bambi neguje buduće šampione“. Projekat ima za cilj da obezbedi redovnu užinu deci u najugroženijim školama u Srbiji, ali i da učenicima od prvog do četvrtog razreda obezbedi vraćanje časova fizičkog vaspitanja u redovnu nastavu, kao i da im obezbedi redovne sistematske preglede. Projektom su obuhvaćeni učenici mlađih razreda šest osnovnih škola u Srbiji, odabranih na preporuku Ministarstva, sa idejom da se broj uključenih škola uvećava iz godine u godinu.

„Bambi-Banat je strateški zainteresovan da doprinese kvalitetnijem životu dece svih uzrasta. Kroz inicijativu „Bambi neguje buduće šampione“ deci osnovnoškolskog uzrasta biće obezbeđeni bolji uslovi za školovanje i pravilan rast i razvoj. Ideju da započnemo ovako veliki i odgovoran posao dobili smo nakon konsultacija sa kancelarijom Unicefa, kada nam je saopšteno da deca iz pojedinih škola širom Srbije nemaju sredstava ni za najosnovnije životne potrebe. Imajući u vidu te podatke pokrenuli smo projekat koji bi mališanima obezbedio kvalitetnije i bezbrižnije detinjstvo i dodatno ih motivisao da se bave sportom“ izjavila je Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods grupe.

„Ovim potezom Bambi-Banat je pokazao da je kompanija sa visokorazvijenom svešću o stanju u domaćem školstvu, svim poteškoćama i potrebama koje obrazovne institucije imaju. Drago nam je da je upravo naša škola uključena u projekat i istovremeno izražavam zadovoljstvo što u našem društvu, još uvek postoje kompanije i ljudi koji razmišljaju o onima kojima je pomoć najpotrebnija i koji obrazovanje vide kao razvojnu šansu društva, ali i sve dece“ izjavila je Snežana Budimirović,direktorka Osnovne škole Ivan Milutinović.

Osnovna škola Ivan Milutinović u Višnjici prva je od šest najugroženijih škola u Srbiji koje su uključene u projekat „Bambi neguje buduće šampione“. Osim nje, u program su uključene i osnovne škole „Zaga Malivuk“ iz Krnjače, „8. oktobar“ i „Siniša Janjić“ iz Vlastonica, „Svetozar Miletić“ iz Titela i „Vuk Karadžić“ iz Niša.