DOBRODOŠLI U BEOGRAD SVETLOSTI 2011  Festival posvećen kulturi svetla
Beogradski festival svetla, jedinstvena manifestacija u regionu, već četvrtu godinu za redom će obasjati septembarske dane, od 01. do 08. septembra u Beogradu. Kroz izložbu savremenog srpskog dizajna, svetlosno-zvučne instalacije, uzbudljive radionice, inspirativna predavanja predstaviće se najsvetliji primeri stvaralaštva iz zemlje i inostranstva.

Pored već uhodanih programa “Sjaj iz mraka”, “Svetlucanje”, “Svetlosna gerila”, “Budućnost je sjajna” festival ove godine uvodi i “Svetlo na filmu” kao i bogat muzički program.

Detaljan program festivala i sve informacije o učesnicima, radionicama, seminaru i lokacijama uskoro na www.belgradeoflight.net

Svečano otvaranje festivala 1. septembar u 20.00h u bašti Konaka kneginje Ljubice.
Dobrodošli!
 
 
BEOGRAD SVETLOSTI 2011 OBAVEŠTAVA

Beograd svetlosti - festival posvećen kulturi svetla ove godine organizuje dve uzbudljive radionice. Sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresovane da se prijave za učešće


Radionica Reciklaža svetla

Švajcarska umetnica Sophie Guyot otvara ovogodišnji festival svojom svetlosno-zvučnom instalacijom ”Into the blue”. Njeno stvaralaštvo karakteriše poetičnost, organske forme, ambijantalan pristup. Jednodnevnu eko-orjentisanu eksperimentalnu radionicu održaće 2. septembra, a rezultati radionice biće izloženi u galeriji kulturnog centra Grad.
Poželjno je da ućesnici radionice donesu što više starih baterija mobilnih telefona. A šta sve može nastati od starih baterija pokazaće vam Sophie Guyot.

Trajanje radionice: 2 septembar

Broj učesnika je ograničen. Rok za prijavljivanje 25. avgust. Prijave, uz kratak cv slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom ” Reciklaža svetla”


Radionica Svetlosna gerila: Svetlosne intervencije na otvorenom

Beogradski dizajneri svetla i aktivni svetlosni detektivi Predrag Stojićević i Nebojša Radivojević, povešće vas u novu, uzbudljivu trodnevnu svetlosnu avanturu. Cilj radionice je transformisanje izabranog javnog prostora korišćenjem minijaturnih izvora svetlosti.
Rad polaznika baziraće se na studiji svetlosti kao medija za kreiranje emocija i prenošenje vizuelnih poruka. Svetlosni instrumenti koji će se koristiti su lampice, sveće, laserski pointeri i drugi izvori svetlosti džepnog formata. Prema afinitetu polaznika, svetlosni eksperimenti moći će se vršiti kroz svetlosno-arhitektonske, fotografske i/ili koreografske ekspresije.  

Trajanje radionice: 6-8. septembar
Broj učesnika je ograničen. Rok za prijavljivanje 25. avgust. Prijave, uz kratak cv slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom ” Svetlosna gerila”

 

www.belgradeoflight.net