Kategorije:
Adresa:
Prote Mateje 50
11000
Telefon:
011/2437-368
Faks:
011/2437-368
Website:
Vajat - preduzeće za izdavaštvo i prevodilaštvo
Detaljnije:

Naši stručnjaci su učestvovali u kreiranju uspešnih projekata u zemlji i svetu, preveli hiljade stranice književnih i drugih tekstova i spremni su da pomognu i vama i vašim idejama.

Za Vas rade: Anika Krstić, Nataša Grba Singh, Majda Dautović, Jovana Krstić i drugi.

Vajat je jedan od prvih privatnih izdavača u Srbiji. Osnovali su ga 1981. godine u Beogradu Uglješa Krstić, izdavač, prevodilac i književnik, Branimir Živojinović, prevodilac i Miodrag Bulatović, književnik. Od 1982. Vajat objavljuje prosečno deset naslova godišnje.

: Izdavačko opredeljenje od početka bilo je da se, - skromnim sopstvenim sredstvima i bez uticaja sa strane, - popunjavaju postojeće praznine u nacionalnom knjižnom fondu namenjenom najširim čitalačkim slojevima: deci, školskoj omladini i prosečnom čitaocu željnom saznanja o dostignućima nepatvorene srpske i svetske kulture.

Vajat je opremljen i za kompletnu proizvodnju knjiga, osim štampanja i povezivanja. Taj deo posla obavlja pouzdana štamparija sa kojom imamo dugoročnu i uspešnu saradnju. Vajat-servis se pridržava profesionalnih standarda, poštuje zadate rokove i uvek vodi računa o najboljem interesu klijenta, koji u svakom trenutku može imati uvid u proces izrade svoje publikacije.
Radno vreme od 09-20 časova