Kategorije:
Adresa:
Bulevar Kralja Aleksandra 130
11000
Telefon:
011/244-7361
Faks:
011/3086-852
Website:
Andrejević fine diamond jewelry
Detaljnije:
Zlatarska kuća ANDREJEVIĆ generacijama pravi ekskluzivan nakit izuzetnog dizajna i izrade:

Tutti Frutti nakit - drago kamenje 11 vrsta,
Wedding Collection - vereničko prstenje, burme,
Aki Akoya - gajeni kultivisani biseri,
My First Diamond - nakit za decu...
Eternity nakit - belo zlato 18k. brilijanti,
Dragoni Gioielli - nakit poznate italijanske firme...
Torrini nakit - nakit poznate italijanske firme
Desney - nakit za decu sa likovima iz crtanih filmova
Perrelet - mehanički švajcarski časovnici

Nemate vremena da tražite poklon za specijalnu priliku? Zlatara ANDREJEVIĆ Vam od sada pruža mogućnost da izaberete idealan poklon i dobijete ga na svoju adresu

Andrejević je član Udruženja zlatara Beograda

Beograd
Bulevar kralja Aleksandra 130, tel: 011/244-7361
Sava Centar - Novi Beograd, tel: 011/311-63-54
Delta City 67 shopping mall, prizemlje, Jurija Gagarina 16, tel: 011/312-95-25

Kada je beogradski zlatar Andreja Andrejević dobio sina Kostu, zaradovao se što će jednog dana svoju umetnost i svoju zlatarsku radnju imati kome da preda. Njega je, pak, u tajne zlatarstva, pre Drugog svetskog rata, uveo čuveni Stojan Oreščanin, u ono doba jedan od najznačajnijih zlatara Balkana.

Prva pitanja Kostina i očevi odgovori su: kako je važnija ljubav prema poslu i poštenje nego zarada, kako se lepota kuje i brusi i kako traži celog čoveka i celu porodicu i ceo život. Prvi Kostini pokušaji, zatim 30 godina potpune predanosti i - zanat je ispečen. U čuvenoj beogradskoj ulici, Bulevaru Kralja Aleksandra, u broju 130, smeštena je zlatarska radnja iznad koje već 60 godina blješti firma "Andrejević".

Njen sadašnji vlasnik, zlatar Kosta Andrejević je tradicionalista i čovek modernog doba: u "umetnost Andrejevića" uneo je sopstvenu inventivnost, uneo praćenje svetskih kreativnih trendova i nove tehnologije, a i znanje stečeno u italijanskom gradu Vićenci, evropskom ogranku najprestižnije na svetu škole pri Gemološkom institutu Amerike - GIA, osnovane 1993. godine ...

Malo bi smo znali o svojoj prošlosti da nije potrebe čovekove da kuje nakit i da ga poklanja ženi. Nakitom se bogovima obraćalo, zbog dragog kamenja padali su i poljupci i glave... Nema bajke u kojoj se dobrota i ljubav ne nagrađuju draguljima... Oni koji prolaze pored izloga sa znakom "AK" , u najvećem beogradskom bulevaru, zastaju privučeni svetlucavim vilinskim svetom a da i nisu svesni čarolije.