Kategorije:
Adresa:
Panonska 5
11300
Telefon:
026/61-7777
Drveni konjić
Detaljnije:
Drveni konjić je mala radionica za ručnu izradu drvenih dečijih igračaka. Em su lepe, em su od prirodnih materijala, em su kao prave, a znam da sam u njih ugradio više ljubavi nego što bi bilo moguće ugraditi prilikom livenja u plastične igračke. Svaki model je najpre napravljen za moju ćeru, pa je time imao i svoju fazu aktivnog testiranja.

Kuhinja
Prava kuhinja, samo mala: ima dve ringle, rernu, frižider, sudoperu, police. Postoje prekidači kojima se uključuju ringle i rerna (sa indikacijom da ne zaborave da isključe), samo što ringle i rerna ne greju nego samo svetle. Kad se otvori frižider, pali se sijalica, tu je i termostat. Zasad, voda nije proticala kroz slavinu, ali, može ako neko želi. A tu su i kuhinjske potrebštine: tučak za meso, daska za seckanje, 3 varjače, rende, ocedjivač sudova, rukavica za vruće šerpe, kuvarska kapa, kecelja.

Pegla i daska za peglanje
Sklopiva daska za peglanje, kao mamina, naravno drvena i manja, presvučena pamučnim šarenim platnom, da pegla (isto drvena) lepše klizi. Tu su i ofingeri (pet), štipaljke (pet), i stalak za sušenje veša (ko želi).

Oprema za male majke
Sve curice vole da se igraju sa lutkama, njihovim malim bebama. To će im biti daleko zanimljivije ako imaju kolevku- krevetac sa baldahinom, stolicu za hranjenje, stočić za presvlačenje sa fiokama za "bebine-lutnikne" stvari, kadicu za kupanje lutaka...

Drveni konjić
Konjić, sa repom i grivom od pamučnog kanapa, ne radi na struju nego samo na dečiju snagu. Ma, običan drveni konjić!

Drvena 3D slagalica
Edukativna igračka od punog drveta. Razvija inteligenciju i kreativnost deteta. Jednostavnih linija i lepog dizajna.

Toaletni stočić za male princeze
Stočić ko bombona, sa ogledalom, fiokama, sijalicama da se Vaša mlada princeza lakše našminka. Tu je i stoličica,a i kruna.

Radni sto za male majstore
Sto sa stolarskom stegom, prostorom gde se mogu pričvrstiti standardni dečiji alati, čekići, odvijači, klešta, lenjiri, ugaonici (vinkle), testere (bezopasne, drvene). Uz sto dolazi i radna ploča sa zupčanicima i kajiševima, osovinama za pravljenje malih patenata u stilu pronalazaka kojota koji juri pticu trkačicu, odlično za razvijanje mašte i razumevanje osnovnih mašinskih principa - pravo didaktičko čudo.

Za dvorište
Tobogan u dve veličine, ljuljaška (sklopiva i podesiva, može da se koristi i na terasi i u kući), šatori, pa golovi za mali fudbal i koševi (sklopivi, sa pravom mrežom), alat za sredjivanje dvorišta - kolica, grabulje...(da deca od malih nogu učestvuju na neki način u raznim poslovima), kućice za pse (za prave pse).

Kućice za dvorište
Razne, obične ili brvnare, sa prozorima i vratima, sa ili bez nameštaja: stolice, stolovi, baštenska garniture, kreveti, ormarići, sanduci za igračke, geridon, roštilj... Dok nauče da održavaju svoju kućicu iz snova, deca neće ni primetiti da su stekli lepe navike za ceo život.

Za male umetnike
Štafelaj, paleta, četkice, boje (naravno, boje nisu drvene). Na štafelaj se može montirati i nosač za rolnu većeg papira za malog umetnika. Tu je i tabla za pisanje kredom i bela tabla za pisanje specijalnim flomasterima, kao i magnetna slova (latinica i ćirilica)...

Za lutke formata Barbie
Plastične Matel Barbie kućice su ekstremno skupe i retko koji roditelj je spreman i u stanju da da par stotina maraka za original. Naša kućica ima sklopive (montažne) zidove, prozore koji se otvaraju, lustere koji svetle kada se uključe na prekidač, tepihe, nameštaj... Lepša je, unikatna, ai jeftinija je. Tu su još i dvorište, drveće, kočije...

Lutkarsko pozorište
Napravite predstavu po nekoj bajci: Crvenkapa, Ivica i Marica, Pepeljuga... Pozorište ima scenu, zavese, scenografiju i lutke za odgovarajuću bajku. Igrajte se i vi sa decom.

Registar kasa
Kasa ko prava, sa tasterima i ekranom, fiokom za pare i bar-kod čitačem. Tasteri rade, kao i ekran. Ne štampa na papiru, to će morati dete da zamišlja. U kasi je papirni/papirni i kovani/drveni novac. A tu su i korpe i kolica za prodavnice, rafovi za robu, nalepnice za cene...

Razne krupne i sitne zezalice
Krune za male princeze i prinčeve (zlatne drvene), čarobni štapići i kraljevska žezla, slagalice (puzzle), noćne lampe kao iz bajke, kompleti za male čarobnjake, kutije za igračke u obliku vagona ili sanduka za blago, maske za maskembal... Sve sitne zezalice koje se na engleskom jednostavno pišu accessories a teško izgovaraju, a koji su deo gore navedenih kompleta, mogu se tražiti i posebno: pegla, čekić, slova, nameštaj...

Društvene igre
Bilijar sto, stoni fudbal, monopol, čoveče ne ljuti se, šah (veeliki), domine, mice, tangram..

Planovi i uputstva, kompleti za samogradnju
Za sve proizvode mogu se naručiti detaljna uputstva za samogradnju, sa crtežima, specifikacijom potrebnog materijala i uputstvima za montažu. Poslaćemo Vam komplet delova sa svim potrebnim materijalom za spajanje (zavrtnji, matice...), zajedno sa lepkom ako je potreban, samo bez boje - to kupujete sami. Naravno, i cena je onda manja, ali ne drastično, jer to je, priznaćete, ipak lakši deo posla. Boje možete dogovoriti sa nama pre izrade - od nebojenog drveta (samo netoksični lak), preko toniranih sadolina, do "masnih" boja. Ako nema nekog proizvoda na spisku, a želite sami da pravite, javite nam se, smislićemo nešto zajedno.

Prodaja pravog ručnog alata za obradu drveta
Ako nameravate da sami pravite igračke na osnovu naših nacrta, a nemate alat, javite se, mi ćemo vam naći dobar i ne mnogo skup alat po povoljnim cenama:
• bušilice, ubodne testere, rende, cirkulari, hoblerice, glodala...
Isto važi i za pribor i materijal za bojenje igračaka:
• četke, farbe, lakovi, razređivači...