Adresa:
Crnotravska 4
11000
Telefon:
011/667-999
Faks:
-
Website:
Sportski centar Banjica
Detaljnije:
Sportski Centar "BANJICA" se nalazi u jednom od najlepših delova Beograda, nadomak banjičke šume, svega 5 kilometara od centra grada do kojeg se dolazi i uz pomoć jako dobrih autobuskih i trolejbuskih veza.

Sportski Centar "BANJICA" je izgrađen 1973 godine na površini od 4,7 hektara i sadrži dva zatvorena olimpijska i dva otvorena olimpijska bazena, kao i niz pratećih objekata kao što su: Relax centar (tri saune), teretana, trim kabinet (sala), trim staza, individualne i grupne svlačionice sa tuševima, ambulantu, šesnaest stolova za stoni tenis i ugostiteljske objekte.

Od izgradnje objekta 1973. godine do danas u ovom objektu odigrano je I Svetsko prvenstvo u plivanju, vaterpolu, skokovima u vodu i sinhronom plivanju, a sve svoje utakmice u domaćem i internacionalnom takmičenju VK »PARTIZAN-Raiffeisen« je odigrao kao domaćin upravo na ovom bazenu koji se između ostalog prepoznaje po izuzetno kvalitetnoj vodi u bazenima koju sopstvenim radom prerađuje i održava sa visokim kriterijumom za pijaću vodu čiji kvalitet redovno kontroliše Republički zavod za zaštitu zdravlja.

U holu sportskog objekta nalazi se bife koji radi u organizaciji VK »PARTIZAN -Raiffeisen« a tokom letnjih meseci prostor letnjih bazena i prostor ispred saune pokriven je ugostiteljskim sadržajem, takođe u organizaciji VK »PARTIZAN-Raiffeisen«.

Zimski bazen je na raspolaganju posetiocima svaki dan u godini dok letnji bazen, sa moderno uređenim platoom za sunčanje i odmor predstavlja pravi magnet za posetioce u periodu od juna do avgusta. Ovog leta postvljeno je i osvetljenje na otvorenom olimpijskom bazenu, tako da su vaterpolo utakmice, razni kulturni, modni događaji na bazenu u večenjim terminima pravo uživanje.

Sportski Centar "BANJICA" je dom vaterpolo kluba "PARTIZAN-Raiffeisen" i "PARTIZAN-STUDENT", na kom treniraju i takmiče se sve takmičarske kategorije vaterpolista. U toku pripremnog perioda, a naročito ove olimpijske godine, na olimpiskim bazenima SC "BANJICA" trenira i seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore, kao i mnoge druge strane selekcije. SC "BANJICA" je i domaćin klubu za umetničko plivanje "BANJICA", udruženje ronilaca Srbije, Olimpijskom plivačkom timu SCG, plivačkoj reprezentaciji invalida Srbije i Crne Gore, i mnogim drugim. Takođe na bazenu časove fizičkog održavaju mnogobrojne osnovne i srednje škole kao i fakulteti u Beogradu.

Na bazenima pored kupanja i plivanja postoje raznovrsni vidovi rekreacije, aerobik, aqua bic, yoga, škole plesa,... koje sprovode profesori DIF-a zaposleni na bazenu, a takođe postoji dečija škola plivanja i obuka neplivača i poluplivača.

Posebnu draž ovom objektu daju šest teniskih terena sa reflektorima koji su izgrađeni 1991 godine i hala sa tri teniska terena. U septembru 1997 godine je kupljen najsavremeniji balon sa rasvetom za dva terena, pa tako ljubitelji ovog sporta nisu uskraćeni igranja i u zimskim mesecima. Korisnicima teniskih terena su na raspolaganju i svlačionice sa tuševima.

Sportski Centar "BANJICA" se svakim danom usavršava, kako svojim izgledom tako i novim sadržajima. Na njemu svako može pronaći odgovarajući vid rekreacije o čemu svedoči i veliki broj stalnih gostiju.