Adresa:
Akademski plato 1
11000
Telefon:
011/3034-808
Faks:
011/182-142
Website:
Plato
Detaljnije:
Osnovan kao knjižara i izdavačka kuća 1989. Ne slučajno, smešten u prostorije filozofskog fakulteta, prvo je postao kultna studentska knjižara da bi vremenom prerastao u vrhunsku instituciju kulture. Svojom lokacijom, ponudom, atmosferom i jedinstvenom otvorenošću predstavlja nezaobilazno mesto u urbanom životu Beograda. Sve knjižare rade 364 dana u godini. Radnim danima od 09h do 24h. Nedeljom od 12h do 24h.

Ono što Plato u apsolutnom smislu odvaja od drugih knjižara nije veličina knjižare, njeno mesto, radno vreme i slično; nije ni najbolja moguća ponuda knjiga, veliki broj dobro osposobljenih, knjigama posvećenih, radnika. Jedinstvenost i izuzetnost Platoa je u jednom specifičnom šarmu, ljupko opuštenoj atmosferi koja vlada čak i na prilazima knjižari. Da li je slučajno da je plato ispred Platoa godinama bio mesto okupljanja najsvežijih snaga ovog društva, mesto gde su započinjale i završavale sve studentske akcije?

Retki su posetioci koji nisu osetili, doživeli ovaj jedinstveni duh Platoa Plato organizuje i neguje svoju knjižarsku školu, tj. obuku radnika u knjižarskim poslovima.

Pored knjižarstva, Plato neguje i svoju izdavačku delatnost, sa preko 500 naslova filozofske i literarne sadržine, sa bogatim fondom izdanja za decu. Posebno smo ponosni na našu filozofsku ediciju Na tragu koja je prethodnih 15 godina bila jedina živa, čisto fizolofska edicija u našoj kulturi.

Pored knjiga, Plato u svojim objektima nudi i probrani izbor školskog i kancelarijskog materijala i kompjuterske opreme, što svedoči da pored osnovne obrazovno-vaspitne funkcije, koju svaka prodavnica knjiga treba da ima, firma Plato ekonomski stoji na čvrstim nogama a da pri tom ne menja svoj kurs koji je u našoj kulturi od početka zauzela.

Beograd
Knjižara Veliki Plato, Akademski plato 1 tel: 011/3034-808
Najstarija knjižara u lancu. Esencija knjižarstva. Nudi preko 40.000 novih i antikvarnih naslova. U ponudi ovog Plato-a se nalaze i Internet cafe, Cartoleria, Plato magaziness, strani časopisi, Jazz club, nekada kultni tech-house club – danas Cyber gaming club.

Knjižara Knez, Knez Mihailova 48 tel: 011/2625-834
Najmlađa i najveća knjižara na 2 nivoa u nekadašnjem prostoru British Counsil-a. Veliki izbor stranih naslova – redovan uvoz knjiga najpoznatijih svetskih izdavača iz Engleske, Nemačke, Francuske, Italije, Španije. U okviru ove knjižare funkcionišu i: BibloBlaBla – knjižarica u knjižari – specijalizovani dečji kutak, CD room - kompjuterska galanterija, multimedia, veliki izbor DVD-jeva.

Valjevo
Knjižara Valjevo, Vojvode Mišića 29, tel: 014/228-929

Zrenjanin
Knjižara Zrenjanin, Trg Republike 4, tel: 023/510-048

Subotica
Knjižara Subotica, Trg cara Jovana Nenada 2-4, tel: 024/670-220, www: www.plato-books.com