Adresa:
Slobodana Penezića 12/24
15300
Telefon:
015/883-764
Faks:
015/883-764
Mobilni:
064/369-83-95
Dodir prirode sapuni
Detaljnije:
Narodna radinost Dodir prirode osnovana je da bi sačuvala jedan stari zanat od zaborava, pozajmila od prirode ono najvrednije, stvorila brend koji je dostupan svima, za svaku priliku i spojila ono što je izgledalo nespojivo, tradicionalne proizvode i širok spektar korisnika.
Namera nam je da tradicionalnim putem (ručnom izradom) stvorimo prirodan proizvod koji će nekim svojim karakteristikama - načinom izrade, pakovanjem i porukom koju nosi predstavljati prošlost, sadašnjost i budućnost.
Savrameni način života u kome dominira stres sve više nas okreće prirodi i korišćenju njenih najvećih bogatstava a u cilju očuvanja zdravlja našeg tela, duha i uma.

Dodir prirode sapuni su upravo to, potpuno prirodni sapuni koji sadrže samo prirodne sastojke: maslinovo ulje, etarska ulja, biljni glicerin ilistiće bilja. Dobijaju se postupkom hladne saponifikacije pri čemu je očuvan kvalitet svih sirovina koje ulaze u sastav sapuna. Maslinovo ulje koje ulazi u sastav svih sapuna obiluje vitaminima, mineralima i brojnim antioksidansima zahvaljujući kojima hrani kožu, usporava njeno starenje i čini je vitalnom i elastičnom. Svaki sapun sadrži i etarska ulja koja su prirodni antiseptici, prirodni konzervansi i prirodni mirisi. Etarska ulja su lekovita i mogu pomoći kod određenih problema sa kožom. Biljni glicerin koji nastaje procesom saponifikacije čini 25% sapuna koji koži daje nežnost i mekoću. Sazrevanje sapuna se nastavlja tokom procesa sušenja koje traje od 8-10 nedelja.

Dodir prirode u svojoj ponudi za sada ima: sapun sa etarskim uljem bosiljka, nane, ruzmarina, žalfije i kleke.

Sapuni Dodir prirode pakovani su pojedinačno, sa logom utisnutim na pčelinjem vosku i knjižicom u kojoj su opisane neke osobine etarskog ulja koje sadrži taj sapun.
Postoji nekoliko različitih pakovanja:
• natron pakovanje
• suvenir pakovanje: tkana trava, tkanica i vrećica sa ručnim vezom, u pamučnim vrećicama sa motivima sa maramica, velikih i čipkanih peškira i jastučnica.
• poklon pakovanje: kutija sa jednim ili dva sapuna
• luksuzno pakovanje: ručno rađena drvena kutija sa logom Dodir prirode u kojoj se nalaze četiri sapuna natron pakovanja ili sapuna upakovanih u tkanu travu ili tkanice, knjižica o sapunima, svojstvima etarskih ulja kao i običajima i verovanjima naroda vezanim za te biljke.

Dodir prirode je za suvenir pakovanje dobio nagradu "Turistički cvet" koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije za najlepši suvenir.

Želeli smo da sapuni koje vam nudimo ispričaju jednu malu priču o nekoliko narodnih radinosti ovoga kraja i Srbije.

Okrenuti prirodi, bar na momenat zaboravite savremeni način života u kojem dominira stres. Verujemo da će te koristeći ove sapune osetiti Dodir prirode.