Kategorije:
Adresa:
Svetozara Markovića 52
11000
Telefon:
011/36-20-848
Faks:
011/36-20-848
Mobilni:
063/808-7240
Website:
Epiderm laser centar
Detaljnije:

Usluge: trajna epilacija medicinskim laserom, punjenje usana, hemijski piling lica, neinvazivno uklanjanje bora

Razvitkom tehnologije, razvio se i savremen način uklanjanja malja, sada najsavremenijim medicinskim laserom na svetu Light Sheer (poznate svetske firme Lumenis).

Epiderm - Kozmetički Laserski Centar lociran je u samom centru Beograda na Slaviji kod Medicinskog fakulteta, u ulici Deligradska 21 - Stan br.3 pruža mogućnost-najsavremenijeg i najefikasnijeg načina, trajnog uklanjanja malja, diodnim laserom.

Ova najnovija neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja diodnim laserom koristi se u svetu punih deset godina i treba praviti razliku između ovog lasera i kozmetičkih aparata, jer je diodni laser Light Sheer, daleko jači, brži i efikasniji.

Princip rada lasera je takav da se direktnim kontaktom laserski snop usmerava na kožu, snop se absorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin), svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (fototermoliza). Diodni laser ima mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela tela, tako da sam tretman čini bezbolnim i veoma komfornim.

Da bismo postigli efekat, trajno uklonili malja, potrebno je uraditi 3-5 tretmana u razmaku od 1-2 meseca u zavisnosti od tretirane regije na telu. Tretman se ponavlja na licu posle posle 3-4 nedelje a na drugim delovima tela posle 5-6 nedelja.
Mogu se tretirati sva područja na telu sem predeo oko očiju. Treba napomenuti da se mogu tretirati samo tamne malje (plave i sede ne mogu). Malje se ne smeju čupati iz korena, niti izbeljivati 3-4 nedelja pre tretmana Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan (mesec dana pre, odnosno 15 dana posle tretmana). Tretman je bezopasan i ne postoje apsolutne kontraindikacije. Nakon tretmana ne ostaju ožiljci i fleke.

Tretman diodnim laserom Light Sheer treba da radi visokoprofesionalno i obučeno lice da ne bi doslo do neželjenih posledica po kožu (opekotina).

Trajno uklanjanje malja u predelu prepona i pazuha danas je i trend i potreba svake savremene žene Tretmani u ovim regijama preporučuju se i kao terapija u slučaju upale dlačnih folikula (folikulitis) gde učestalo dolazi do stvaranja bubuljica pa i čireva na koži, zatim kod upala apokrinih znojnih žlezda (hidradenitis) koji mogu biti posledica infekcije pri depilaciji voskom u pomenutim regijama, pa su hirurške intervencije gotovo neizbežne. Zato je savet dermatologa da se ne čupaju malje u regiji pazuha i prepona jer se mogu pojaviti neželjeni efekti nakon toga (takođe i depilacione kreme mogu izazvati alergijske reakcije na koži).

Pacijenti se često pitaju da li je laserska epilacija u predelu prepona i pazuha opasna zbog prisustva žlezdanih struktura? Nije opasna jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod površine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje.

Ovo jedini neinvazivni vid efikasne terapije kod folikulitisa, hidradenitisa i uraslih dlaka.

Pregledi i konsultacije za lasersku epilaciju su besplatni