Adresa:
Gavrila Principa 14
11000
Telefon:
011/2623-171
Mobilni:
063/33-29-31
Website:
Bombondžija Bosiljčić
Detaljnije:
U poslednjoj radionici bombona i ratluka u Beogradu, braća Bosiljčić proizvode ratluk koji je obišao čitavu planetu.
Braća Živorad i Branislav Bosiljčić koriste tehnologiju i zanatsku recepturu svog dede Branka, koji je ovu radionicu osnovao davne 1936. godine. Zanimljivo je da se od tada u njoj gotovo ništa nije promenilo. Čak i Etnografski muzej, u svojoj postavci ima jedan valjak za bombone, koji je mlađi od onog koji koriste Živorad i Branislav, pa su im zaposleni u muzeju tražili da im ustupe mašine za muzejske primerke. Ipak, Bosiljčićima ne treba ni bolja oprema, ni savremeniji stil, jer bi, kako kažu, veća količina išla na uštrb kvaliteta.

Svež, rumeni ratluk, ukupno jedanaest vrsta: sa ružom, orasima, medom, bergamotom, suvim grožđem, vanilom, kokosom, ananasom, papajom, pistaćima, suvim šljivama i cimetom..., može se naći u ovoj poslednjoj bombondžijskoj radnji u Beogradu, gde se ratluk pravi na stari, klasičan način i koristi zanatska a ne industrijska receptura.

Miris ratluka, požutele slike i dizajn ambalaže za ratluk star 15 godina, žele bombone, lizalice u obliku kišobrančića i cucli, licitarska srca, luše i mnogo sličnih „šećerlema“ koje su pažljivo poređane u malom izlogu sa starinskim crveno-belim kariranim zavesicama - čine ovu radionicu od oko tridesetak kvadrata, autentičnom i tako ljupkom.